ACE

ACE

Hometown

Biography Dutch

Biografie.

Ace Prair (Albert Huizeling).

Op mijn jonge leeftijd stotterde ik veel, ik had hier zeer veel last hiervan. Door mijn vader die drummer was, wat veel in onze familie van mijn oma Engels voorkwam. Ik moest dus bij een drumband en noten leren lezen. Op mijn 16e gitaarles genomen. Op mijn Zundapp brommer begon ik te zingen in mijn integraal helm. Waardoor ik ontdekte dat ik mij zo kon verwoorden. Dit zingen heeft mij geholpen om geheel van het stotteren af te komen.

Mijn muziek inspiratie krijg ik door het schrijven liederen veel over mooie maar ook over trieste dingen wat er gebeurt in een leven.

Tegenwoordig heb ik meer tijd doordat mijn bedrijf is uitgeschreven en ik politiek niet meer actief ben, waardoor ik nu meer rust vind mijn eigen waarden terug heb gevonden ook binnen de kerk. Na 26 jaar te hebben gewoond op Ameland verhuist naar Vlagtwedde. Waar ik mij volledig weer stort op mijn muziek en covers van oude en hedendaagse countryartiesten. Volop weer aan het liederen schrijven geslagen met mijn gitaren.  Doordat ik geen band meer heb, ga ik dus met backingtracks werken van covers en eigen werk wel wordt gecomponeerd door mijzelf of anderen . Ik speel en zing countrymuziek! Mijn liedjes die op de Country radioscene zijn gedraaid vanaf 2011 waardoor ik af en toe iets opnam in studio’s zijn nog steeds mooie contacten tegenwoordig via facebook.

Met Country Music Euromasters meegedaan een decennia geleden in Duitsland 4e plaats waar ik soms weer heen ging op te treden op uitnodiging.

Nu ik meer tijd heb wil ik elke maand 1 eigen geschreven country nummer maken en opnemen welk wordt opgestuurd naar radiostation in de wereld. Via mijn eigen opgerichte Stichting ALHUI organiseer ik kleine concerten voor het goede doel o.a SOS Kinderdorpen.

Mijn eerste CD heette Just Me. Mijn nieuwe CD gaat Just Me Again heten met als eerste lied “She Can’t Hold You Tonight”.

Wilt u mij een keer live horen zingen in 2021. De eerste keer is gratis in Nederland voor organisatoren max 30/45min gig.

 

 

ACE